Modeller av markpostlådor
Ett alternativ till en veckopostlåda är en markpostlåda som på många sätt liknar varandra men som inte riktigt är samma sak. Det handlar främst om utformningen som skiljer sig åt men annars är de relativt likvärdiga och de kan båda hålla stora mängder post.

Men med en markpostlåda så får man oftast en större postlåda än en veckopostlåda även om det också kan skilja sig beroende på vart man köper den och vem som tillverkar postlådan. Om man är osäker vilken typ av postlåda som passar en själv så får man helt enkelt tänka över vilka behov man har. Om man inte är borta under långa perioder och då behöver en postlåda som kan hålla post under ett par veckor så är en normalstor brevlåda det som är vanligast.

Men om man reser bort och inte har någon som kan ta in posten åt en så är en markpostlåda eller veckopostlåda ovärderligt. Med en markpostlåda får man även ett insynsskydd så att ingen kan se hur mycket post som finns i postlådan och det minskar risken för inbrott när man är bortrest. Men det finns veckopostlådor som även har insynsskydd.

Det finns egentligen ingen anledning till att köpa en normalstor postlåda om man inte har platsbrist då det faktiskt är mer fördelaktigt med markpostlåda. De håller bättre och de är ofta gjorda i stål vilket skyddar posten från både väder och vind men även mot att obehöriga då de ofta har lås på sig.

Köpa en markpostlåda

Det är väldigt enkelt att köpa en markpostlåda idag då det finns gott om vanliga butiker och e-butiker som säljer dessa. Det gör att man utan några större problem kan hitta en markpostlåda som passar ens egen stil och som passar bra ihop med hur ens hus eller villa ser ut. Något som är viktigare för en del och mindre viktigt för andra. Men oavsett så gäller det att köpa en markpostlåda som kommer att hålla under en längre tid och en som har ett lås på sig då detta är väldigt viktigt. Det finns idag ingen anledning att inte köpa en postlåda med lås.

Men om man har platsen för en markpostlåda så är det en nog det smartaste då man har en postlåda som gör att man inte behöver bekymra sig över posten om man åker bort eller om man inte kollar den så ofta. För en markpostlåda rymmer rätt mycket post och kan hålla upp till ett par veckors samlade post utan några problem.